Aile Birliği

Aile BirliğiÖğretmenler, aileler ve veliler arasında, iletişimi sağlayarak, öğrencilerin daha iyi eğitim alması amaçlı oluşturulmuş tüzel bir kurumdur. Bu tüzel kurum, kurulduğu okulun adını alır. Okul Aile Birliği Yönetmeliği, MEB tarafından düzenlenmiştir. Bu yönetmelik doğrultusunda amaçlar ve görevler yerine getirilir.

Okul Aile Birliği’nin Amaçları Nelerdir?

Okulun genel ve özel hedeflerini gerçekleştirmek amacıyla, aile, veli ve öğretmenler arasında işbirliğini sağlamak en önemli amaçtır. Bu amaç doğrultusunda, yapılan toplantılar dâhilinde, maddi imkânı olmayan öğrencilere yardım ederek, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amaçlardan biridir. Ayrıca Birlik, okulda uygulanacak olan sosyal, kültürel kursların açılmasını talep edebilir. Etkinliklerin yürütülmesi konusunda teklif sunabilir. Bu sayede velilerin de haberdar olduğu etkinlikler gerçekleşir. Çocuklar kendilerini en iyi şekilde geliştirir.

Okul Aile Birliği sayesinde; çocuklarımızın okulundan, faaliyetlerinden, imkânlarından haberdar oluruz. Öğretmenlerle iş birliği yaparak, çocuklarımıza daha iyi bir eğitim sağlarız.

Okul Aile Birliği Başkanımız

• - Özlem TÜRK

Yönetim Kurulu Üyelerimiz

• - Başkan Yardımcısı : Didem DİRİER
  • - Muhasebe : Selen BÜRÜN
  • - Sekreter : Dilşad ÇERİ
  • - Üye : Tuna KIYMAZ dan oluşmaktadır.